Over Park City

Over Park City

Ooit een belangrijk mijnwerkersstadje, nu een bruisend skidorp in het grootste skigebied van de Verenigde Staten!

Een bergdorp, twee skigebieden van wereldklasse

Ooit was het een belangrijk mijnbouwstadje, vandaag de dag is Park City echter een bruisende wintersportplaats, dat op zo’n 35 minuten van Salt Lake City International Airport ligt. Dit historische stadje is de thuisbasis van vele internationale toeristen en biedt gemakkelijk toegang tot twee skigebieden van wereldklasse; Park City Mountain en Deer Valley. In het stadje kun je makkelijk van A naar B komen dankzij de bio-diesel of elektrische bussen, en per fiets, ook in de winter!

Na het sluiten van de mijnen veranderde Park City voor een lange tijd in een spookstad, tot men in de jaren zeventig ontdekte dat je hier fantastische wintersportmogelijkheden hebt. Park City werd opgezet als skibestemming en al snel opende hier luxe resorts. Hierdoor veranderde Park City in een van de belangrijkste skidorpen van Amerika.

Tijdens de Olympische Winterspelen in Salt Lake City van 2002 was Park City een belangrijke locatie voor verschillende ski- en snowboard onderdelen, maar ook het bobsleeën, skispringen, freestylespringen en skeleton vonden hier plaats. Vandaag de dag kunnen bezoekers twee musea bezoeken evenals een ritje in de bobslee maken.

Op ontdekking in deze winterbestemming

Historic Main Street
Park City, Utah ontstond als zilvermijndorp en verdween bijna als spookstadje in de geschiedenis. Park City heeft zichzelf echter opnieuw uitgevonden als skidorp en ontwikkeld tot een bestemming die het hele jaar door te bezoeken is. Historic Main Street is het bruisende centrum van het stadje, vol met restaurants, bars, winkeltjes en kunstgallerijen. In de wintermaanden is deze gezellige straat sfeervol verlicht waardoor het zowel overdag als ’s avonds gezellig struinen is.

Egyptian Theatre en Sundance Film Festival
Het Egyptian Theatre is een historisch theater dat klein en intiem is opgezet. Hier zijn het hele jaar door voorstellingen van o.a. stand-up comedians, concerten, dans en musicals. In dit theater word ieder jaar in januari het Sundance Film Festival gehouden. Het filmfestival was een inititief van de bekende acteur Robert Redford die onafhankelijke filmmakers in de Verenigde Staten een podium wilde geven. Filmmakers als Quentin Tarantino (o.a. Pulp Fiction, Kill Bill en Django Unchained) en Jim Jarmusch (o.a. Coffee and Cigarettes) braken dankzij het festival door.

Tanger Outlet Center
Een geweldige ski-outfit shop je met korting bij elkaar in het Tanger Outlet Center. Hier vind je een groot aanbod aan modewinkels, speeltuinenen en verschillende horecagelegenheden. Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Oakley en Old Navy, in deze shoppingmall kom je met name de bekendere Amerikaanse merken tegen.

Binnenkort vind je hier de scherpste deals.

Onze partners uit Utah