Praktische informatie

Praktische informatie

Alles wat je moet weten over jouw skivakantie in Utah, Amerika

Skipassen Utah

In Utah kun je gebruikmaken van verschillende skipassen.

IKON Pass – ongelimiteerde toegang tot Solitude en 7 dagen toegang tot Brighton, 7 dagen tot Deer Valley en 7 dagen verdeeld tussen Alta en Snowbird. Daarnaast heb je ook toegang tot 25 andere iconische bestemmingen in Noord-Amerika.

Ski City Super Pass – geldig op iedere dag in het wintersportseizoen in de skigebieden Alta, Brighton, Snowbird en Solitude. Gratis gebruik van de UTA skibussen en de TRAX lightrail. 20% korting op materiaalhuur.

Epic Local Pass – toegang tot alle liften in Park City Mountain en skigebieden in andere delen van Amerika en de wereld

Big Cottonwood Pass – toegang tot Brighton en Solitude

Alta-Bird Pass – toegang tot Alta en Snowbird

Praktische informatie

Geografische ligging
Utah is een van de vijftig staten van Amerika en ligt in het westen van het vasteland. De staat wordt omringd door de staten Nevada in het westen, Arizona in het zuiden, Colorado in het oosten en Idaho en Wyoming in het noorden. Utah ligt in de tijdszone UTC-7 en is 220.020 vierkante kilometer groot. Het is daarmee de op 13e grootste staat van de Verenigde Staten. Het midden en oosten van de staat worden gekenmerkt door de Rocky Mountains en het westen door Great Salt Lake en grote zoutvlaktes.

Beste reistijd
Amerika ligt net als Europa op het Noordelijk Halfrond waardoor je hier in dezelfde periode kunt skiën als in de Alpen. Echter loopt het seizoen hier langer door wegens de hoge sneeuwzekerheid. Wintersport in Utah kan al van half november tot half mei.

Klimaat / sneeuwcondities
Utah heeft over het algemeen een droog, semi steppen- en woestijnklimaat, maar in de bergen zijn verschillende klimaten te vinden. Dankzij de ligging achter de Californische Sierra Nevada en het Great Salt Lake profiteert de Wasatch Range ieder jaar van een aanzienlijke sneeuwval tot wel 1.300 cm per jaar! Door het hier heersende microklimaat valt in de Utahse skigebieden zeer droge poedersneeuw waardoor het heerlijk skiën is.

Dit moet je weten

Paspoort en visum
Voor reizen naar Amerika dien je een geldig passport te hebben dat bij terugkomst in Nederland nog geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Voor reizen naar Amerika heb je geen ‘visum’ nodig, maar wel een registratieformulier. Dit ‘ESTA-formulier’ is verplicht en dient uiterlijk 72 dagen voor vertrek aangevraagd te zijn, maar beter is het om dit meteen na het boeken van je reis te doen. Via deze website vraag je een ESTA aan d.m.v. een vragenlijst. Kosten bedragen $14 en dienen met een creditcard betaald te worden.

Valuta
Utah behoort tot de Verenigde Staten en daar wordt betaald met de Amerikaanse Dollar ($ / USD). $1 = €0,88 en €1 = $1,13 (december 2021). Je kunt overal contant betalen, met je pinpas en ook een creditcard is vrijwel overal geaccepteerd. Geldautomaten (ATM) zijn aanwezig.

Handig om te weten

  • In Amerika rijdt men net als in Nederland rechts
  • Engels is de officiële voertaal in Amerika
  • Bij reizen naar Amerika heb je een verloopstekker nodig omdat er andere stopcontacten zijn
  • Het is in Amerika gebruikelijk om fooi te geven. Gemiddeld 15% – 25% is gebruikelijk
  • Er is in Utah een tijdsverschil van 8 uur met Nederland
  • Hulpdiensten zijn te bereiken via 911
  • Je hebt geen vaccinaties nodig

Binnenkort vind je hier de scherpste deals.

Onze partners uit Utah