Over Salt Lake City

Over Salt Lake City

Hét startpunt van jouw wintersport!

Toegangspoort tot de beste sneeuw ter wereld

De hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah is het perfecte uitgangspunt voor een skivakantie in een van de omringende skigebieden, maar ook als stedentripbestemming heeft Salt Lake City alles in huis. Van het bezoeken van de Mormonen Tempel tot het bijwonen van een basketbalwedstrijd van Utah JAZZ, het wandelen langs tal van indrukwekkende gebouwen en een bezoek aan de Olympic Oval waar Nederlandse schaatsers tijdens de Olympische Spelen van 2002 record na record verbroken.

Salt Lake City werd in 1847 door een groep van 148 Mormonen onder leiding van Brigham Young gesticht aan de oevers van het Great Salt Lake. Dit zoutwatermeer heeft een oppervlakte van maar liefst 5,100 km2 en is daarmee het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond.

What to see?

Temple Square
Midden in het centrum van Salt Lake City vind je de belangrijkste plek van de stad: Temple Square. Op dit plein van maar liefst vier vierkante kilometer vind je verschillende bezienswaardigheden en de belangrijkste gebouwen van de Mormoonse kerk. Op Temple Square zijn twee vvv-kantoren waar je informatie over de stad kunt vinden en je kunt aanmelden voor rondleidingen.

Salt Lake Temple
Het belangrijkste gebouw van de Mormonen is de Salt Lake Temple uit 1893. Daarmee is dit ook de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Je vindt deze indrukwekkende en gigantische tempel op het centrale plein. Ben je geen Mormoon, dan kun je helaas de tempel niet in.

Tabernacle
Een van de andere belangrijkste gebouwen van de kerk, is de Tabernacle. Dit gebouw, dat net als bij de Katholieke kerk ook wel eens een ‘sacrementshuis’ wordt genoemd, is wel voor bezoekers toegankelijk. Bijzonder aan dit gebouw is het zelfdragende dak en de daar uit voortkomende akoestiek. Het orgel van de Tabernacle met meer dan 11.000 pijpen is een van de grootste pijporgels ter wereld. Het wereldberoemde en Grammy Award-winnende Mormon Tabernacle Choir resideert in dit gebouw.

Nog meer bezienswaardigheden

Joseph Smith Memorial Building
Op de hoek van Main Street en South Temple staat het Joseph Smith Memorial Building, oorspronkelijk het Utah Hotel genaamd. Wederom een niet te missen en gigantisch gebouw en gelinkt aan de Mormoonse kerk. Het gebouw uit 1911 is vernoemd naar de oprichter van de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, een andere naam voor deze kerk. Vandaag de dag is het vooral een sociale ontmoetingsplek met drie restaurants en congresruimtes. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht op Temple Square en het Utah State Capitol.

Family History Library
Slechts een klein stukje lopen van het Tabernacle staat het Family History Library, de grootste genealogische bibliotheek ter wereld. Hier vind je een imposante verzameling van documenten en naslagwerken met geboorte- en sterfdata van families wereldwijd. Deze data uit meer dan 600.000 boeken en 1,3 miljoen rollen film, gaan tot 500 jaar terug. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van hun stamboom is deze bieb dan ook een populaire trekpleister.

Utah State Capitol
Het Capitol is het het regeringsgebouw van de Amerikaanse staat Utah en is qua uiterlijk vergelijkbaar met het Capitol in de hoofdstad Washington D.C. In dit gebouw zijn zowel de Senate als de State Supreme Court ondergebracht. Wil je binnen een kijkje nemen? Dat kan; van maandag tot vrijdag zijn er tours. Vanaf Capitol Hill heb je een mooi uitzicht op Temple Square.

Binnenkort vind je hier de scherpste deals.

Onze partners uit Utah