Over Utah en National Parks

Over Utah en National Parks

Een wintersport in Utah combineer je met een roadtrip langs prachtige National Parks

Combineer een skivakantie met een gave roadtrip!

De Amerikaanse staat Utah ken je waarschijnlijk door de hoofdstad Salt Lake City, maar wist je ook dat je hier een hele gave roadtrip kunt maken? De staat is namelijk ‘the home of ‘ diverse National Parks die waanzinnig zijn! Door jouw skivakantie te combineren met een gave roadtrip maak je ongetwijfeld de reis van je dromen!

Bryce Canyon National Park

Rij vanuit Salt Lake City zo’n 430 kilometer zuidwaarts over de I-15 en je komt terecht in het prachtige Bryce Canyon National Park. Dit nationale park is wereldberoemd dankzij de bizarre en unieke geologische rotsformaties die ook wel ‘hoodoos’ heten. Deze kalk-en zandsteenformaties zijn door de eeuwen heen geërodeerd en de hoodoos zien er in het zonlicht prachtig en mysterieus uit.

Sinds 1924 is Bryce Canyon al een National Park en daardoor ook voorzien van uitstekende toeristische voorzieningen. Zo rijdt er een gratis shuttlebus van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, zijn er diverse wandelroutes die duidelijk zijn aangeduid en kun je meer informatie krijgen bij bezoekerscentra.

Zion National Park

Slechts een paar kilometer ten westen van Bryce Canyon ligt het net zo prachtige Zion National Park. Haar naam dankt dit nationale park aan de Mormonen die zich hier in de 19e eeuw vestigden en betekent ‘een plek van rust en veiligheid’.

Zion is een echt natuurreservaat; je vindt er 800 soorten planten, 75 verschillende soorten zoogdieren, 271 vogelsoorten, 32 reptielen en 8 soorten vis. Als natuurliefhebber kun je hier dus goed je hart ophalen. Daarnaast heeft Zion ook een aantal prachtige kliffen en uitzichtpunten, waarvan Zion Narrows, Emerald Pools en Angels Landing een absolute must-see zijn.

Arches National Park

In het oosten van Utah, tegen de grens met Colorado, ligt het Arches National Park dat haar naam meer dan eer aan doet. Het nationale park is namelijk wereldberoemd dankzij de indrukwekkende rotsformaties die dankzij erosie bogen vormen. De Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch zijn slechts enkele van de mooiste bezienswaardigheden. Er zijn in het park meer dan 2.000 gedocumenteerde bogen, waarvan de grootste een opening van maar liefst 88,4 meter is!

Binnenkort vind je hier de scherpste deals.

Onze partners uit Utah