Veilig op reis naar de Verenigde Staten

13 maart 2020

[Laatste update: 27 december 2022]

De grenzen naar de Verenigde Staten zijn weer geopend. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we weer kunnen genieten van een wintersportvakantie in Salt Lake City en Utah. Door het volgen van een paar stappen ga jij veilig op reis en kan je binnenkort gaan genieten van een heerlijke vakantie. 

REISADVIES VLAAMSE OVERHEID

Op dit moment geldt er een groen reisadvies. Dit houdt in dat je op reis mag naar de Verenigde Staten. Lees het volledige reisadvies op de website van de Vlaamse Overheid.

INREISMAATREGELEN AMERIKAANSE OVERHEID

Per 8 november 2021 zijn de inreisbeperkingen voor internationale reizigers naar de Verenigde Staten versoepeld. Op dit moment geldt dat volledig gevaccineerde reizigers (minimaal twee weken voor binnenkomst in de VS) met een van de goedgekeurde vaccins (bekijk hier welke dat zijn) welkom zijn.

EEN VAKANTIE BOEKEN NAAR SALT LAKE CITY IN UTAH

Een vakantie naar Utah boeken doe je gemakkelijk bij reisorganisaties aangesloten bij Wintersport Utah. Deze zijn allemaal lid van de ANVR, waardoor je profiteert van extra zekerheden. Ook hanteren veel reisorganisaties de annuleringsvoorwaarden van de ANVR. Het is echter ook aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren omdat je vlak voor vertrek positief getest wordt op COVID-19, dan krijg je met een annuleringsverzekering (vaak) je geld terug. Check bij je eigen annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

VEILIG OP REIS MET HET VLIEGTUIG

Zowel Delta Air Lines en Schiphol Airport hebben verschillende maatregelen genomen om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen.

DELTA AIR LINES

Op de website Delta CareStandard lees je hoe je veilig en vertrouwd op reis kan met Delta Air Lines. Daarnaast is er een uitgebreide pagina met informatie hoe jij je het beste op je reis kunt voorbereiden. Hier lees je meer over testen voor vertrek, de eisen waar mondkapjes aan moeten voldoen en meer.

SCHIPHOL

Een veilige reis begint op Schiphol. De luchthaven heeft verschillende maatregelen getroffen om reizigers zo veilig mogelijk te laten reizen. Hiervoor heeft de luchthaven een certificaat van de Airports Council International (ACI) ontvangen. Het is verplicht om een gezondheidsverklaring te hebben ingevuld. Vlieg je met Delta Air Lines en check je online in voor je vlucht, dan vul je de gezondheidsverklaring al online in en hoef je deze ook niet meer op papier mee te nemen. Check je in op de luchthaven, vul dan (maximaal 24 uur van tevoren) vooraf een Gezondheidsverklaring van de Rijksoverheid in. Op deze pagina lees je alles over de coronamaatregelen op Schiphol.

VEILIG OP REIS IN SALT LAKE CITY & UTAH

Over het algemeen gelden er weinig restricties in Utah. Er wordt verwacht dat je afstand houdt, je niet naar buiten gaat bij klachten en goed voorbereid op reis gaat. In principe zijn skigebieden, nationale parken en hotels open voor bezoekers, al dan niet met een paar aanvullende maatregelen. In Utah geldt dat je in nationale parken, monumenten en bij bepaalde bedrijven een mondkapje moet dragen. De skigebieden bepalen hun eigen maatregelen, dus houd de websites van Park City Mountain, Deer Valley, Alta, Snowbird, Solitude en Brighton in de gaten. Over het algemeen geldt dat het niet nodig is om een mondkapje te dragen in de rij voor de skilift of in de stoeltjeslift zelf. In de gondels zijn mondkapjes wel verplicht. Voor de meest up-to-date informatie over Utah raadpleeg je deze pagina. Visit Salt Lake City heeft ook een informatiepagina.

Met een paar voorbereidingen kan je dus op reis naar Utah. Wacht niet langer en boek vandaag nog jouw wintersportvakantie naar deze bijzondere bestemming!

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah