Salt Lake City International Airport (SLC) opent nieuwe luchthaven

11 december 2020

SLC zet in op gemak, inspiratie en duurzaamheid

Na 60 jaar heeft Salt Lake City International Airport een nieuwe luchthaven geopend. Salt Lake City verstevigt hiermee de positie als internationaal luchtvaartknooppunt. De nieuwe luchthaven zal hiermee bijdragen aan de regionale groei van Salt Lake City. Reis vanuit Nederland gemakkelijk, zodra het weer kan, vanaf komende zomer rechtstreeks met Delta Air Lines van Amsterdam naar het nieuwe Salt Lake City International Airport. 

De ontwikkeling van de nieuwe luchthaven
In 2014 is de bouw van de nieuwe luchthaven begonnen. Deze verloopt in twee fases. Dit najaar is de eerste fase afgerond en opgeleverd. De eerste fase was gefocust op het bouwen van de centrale terminal, parkeergarage en een gedeelte van de nieuwe vertrek- en aankomsthallen. De tweede fase gaat zich richten op het afronden van de twee hallen van de luchthaven om zo de doorstroom van passagiers te versoepelen. Naar verwachting zal deze fase tegen 2024 zijn afgerond.

Gemak
SLC International Airport heeft ongeveer 26 miljoen passagiers per jaar, maar de faciliteiten van de oude luchthaven waren berekend op ongeveer de helft daarvan. Het nieuwe vliegveld is van alle gemakken voorzien en klaar voor de volgende generatie aan passagiers. De voormalige drie terminals zijn nu vervangen door één centrale terminal en douane. Verschillende winkels, restaurants, bars, cafés en andere faciliteiten staan ter beschikking voor reizigers.

De plaza Het buitenaanzicht van het vliegveld

Inspirerend
Behalve dat de doorstroom moet versoepelen is SLC Airport in een prachtig, modern architectonisch jasje gestopt. De nieuwe luchthaven wordt ook wel de ‘state-of-the-art facility’ genoemd. Zo zijn er verschillende kunstobjecten op het vliegveld te vinden, waaronder The Canyon and The Falls, die de natuurlijke schoonheid van Utah vertegenwoordigen. Hetzelfde geldt voor de grote ramen die voor veel licht zorgen en een prachtig uitzicht bieden op de landingsbanen en bergen.

Duurzaamheid
Met het oog op de toekomst, is SLC International Airport ook gefocust op duurzaamheid. De ‘Salt Lake City’s green energy goals’ dienen als basis hiervoor. Deze doelen focussen zich op het gebruik van groene energie en de reductie van CO2. Daarnaast wil SLC International Airport opereren onder de ‘LEED Gold Certification’, die momenteel nog maar door negen vliegvelden in de Verenigde Staten is behaald. LEED staat voor ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ en richt zich op gebouwen die energie- en water besparen, CO2 reduceren en ventilatie verbeteren.

In de omgeving van SLC
De internationale luchthaven is vanaf de zomerdienstregeling in 2021 weer te bereiken met rechtstreekse vluchten van Delta Air Lines vanaf Amsterdam. Volgende winter is SLC International Airport dus een extra mooie toegangspoort tot Salt Lake City en de skigebieden van Utah. Behalve dat je aankomst gemakkelijk én inspirerend is, zit je ook nog eens snel op je eindbestemming, want de stad en 6 skigebieden liggen op minder dan een uur rijden van de luchthaven. Genoeg redenen om volgend wintersportseizoen te kiezen voor Utah en de ultieme Ski & City wintervakantie te beleven.

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah