Alta

Een van de meest pittoreske skidorpjes in Utah

Alta

Dit gebied is ski-only

Je hoeft slechts 45 minuten te rijden vanaf Salt Lake City International Airport en je staat al met je sneeuwschoenen in het skigebied Alta. Volgens velen is het een van de meest pittoreske skidorpjes in Utah. Samen met Snowbird vormt het skigebied Little Cottonwood Canyon. Je kunt hier geweldige off-piste mogelijkheden en bowls in de fun parks verwachten, maar ook familievriendelijke afdalingen en high-speed liften.

Het bergdorpje is van oudsher een plek waar zilvererts werd gedolven uit de omringende granietbergen. Vandaag de dag is het een echt wintersportdorp dat alle moderne faciliteiten in huis heeft. Het station is autovrij, de accommodaties zijn er modern, je vind er luxueuze spa’s en een grote variatie aan barretjes en restaurants..

Jaarlijks valt hier maar liefst 14 meter heerlijke poedersneeuw waardoor je de hele winter gegarandeerd heerlijk kunt skiën! Alta is een van de drie skigebieden in Amerika waar je alleen kunt skiën en niet kunt snowboarden. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, in Alta kan iedere skiër goed uit de voeten op de 100 pistes die variëren in niveau!

Facts

Hoogste berg

3215 m

Hoogte Alta

2600 m

Pistes

119

Skigebied

Sneeuwval

1400 cm

Opening

23 november

Sluiting

28 april

Daarom skiën in Alta

Ski-only
Ski-only

In dit skigebied heb je geen last van buckels die door schuivende snowboarders worden gemaakt. Snowboarden is namelijk niet toegestaan. Geniet van het privilege van ski-only!

Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils

In dit skigebied kan iedere wintersporter zich uitleven: off-piste, kindvriendelijk, bowls en goed geprepareerd!

In 45 min van SLC airport naar de piste
In 45 min van SLC airport naar de piste

De skigebieden in Utah liggen op maximaal een uur rijden van de luchthaven. Je staat dus zo op de piste!

Pistes

Beginner

15%

Gevorderd

30 %

Expert

55 %

Skiliften

Gondelliften

0 liften

Stoeltjesliften

6 liften

Sleepliften

0 liften

Reizen naar dit skigebied

Momenteel zijn er (nog) geen reizen beschikbaar naar dit gebied.
Vanaf SLC Airport sta je in 45 minuten op de piste!

Rechtstreeks in 10 uur met Delta Air Lines van Amsterdam naar Salt Lake City

Dit winterseizoen vliegt Delta Air Lines dagelijks rechtstreeks van Schiphol naar Salt Lake City International Airport in Utah, de toegangspoort tot wintersport in de Amerikaanse Rocky Mountains. Alle reizen op de website Wintersport Utah zijn inclusief retourticket met Delta Air Lines! Hiermee ligt een wintersport naar de ‘Greatest Snow on Earth’ binnen handbereik.

Inspiratie uit ons blog

Onze partners uit Utah