Deer Valley

#DEERVALLEYMOMENT #SKITHEDIFFERENCE

Deer Valley

Dit gebied is ski-only

Het is niet gek dat Deer Valley in 2018 door lezers van het SKI Magazine is uitgeroepen tot het beste skigebied van Noord-Amerika! Het is een eerste klasse skigebied met luxe faciliteiten als ski valets, perfect geprepareerde pistes, kinderopvang op locatie en gastronomie van een hoog niveau. In 2002 waren de pistes zelfs onderdeel van de Olympische Spelen.

Van december tot april kunnen skiërs zich hier uitleven op de 101 perfect geprepareerde pistes met een totale lengte van 103 km. Met name voor de skiër met enige ervaring is het heerlijk vertoeven, maar ook als wintersporter in de dop vind je in Deer Valley meer dan genoeg geschikte afdalingen. Het skigebied is afwisselend, biedt steile buckelpistes, geweldige off-piste mogelijkheden en fijne bospaadjes. 

De pistes even links laten liggen? Aan de voet van het skigebied liggen de luxueuze accommodaties van Deer Valley, maar ook restaurantjes, ontbijttentjes en barretjes zijn goed vertegenwoordigd. In Deer Valley vind je ook een aantal gezellige winkelstraten.

Nieuw in winter 2019/20:
Het skigebied heeft $8 miljoen geïnvesteerd in o.a.een upgrade van de Homestake stoeltjeslift naar een high-speed 4-zitter. Deze gaat twee keer zo snel en vervoert tot 400 personen per uur. Deze lift brengt skiërs van Silver Lake Village naar de top van de Bald Eagle Mountain. Ook zijn de sneeuwkanonnen vernieuwd.

Facts

Hoogste berg

2917 m

Hoogte Deer Valley

2002 m

Pistes

103

Skigebied

Sneeuwval

758 cm

Opening

7 december

Sluiting

7 april

Het #1 skigebied van Amerika 2018 volgens SKI Magazine

Perfect geprepareerd
Perfect geprepareerd

Super strakke pistes die maar liefst 2x per dag geprepareerd worden! Dat is heerlijk roetsjen!

Ski-only
Ski-only

In dit skigebied heb je geen last van buckels die door schuivende snowboarders worden gemaakt. Snowboarden is namelijk niet toegestaan. Geniet van het privilege van ski-only!

Pure luxe
Pure luxe

De pistes worden 2x per dag geprepareerd, de hotels zijn van wereldklasse, Valet ski is beschikbaar en de sfeer is magisch!

Pistes

Beginner

26%

Gevorderd

43 %

Expert

32 %

Skiliften

Gondelliften

1 liften

Stoeltjesliften

20 liften

Sleepliften

0 liften

Reizen naar dit skigebied

Momenteel zijn er (nog) geen reizen beschikbaar naar dit gebied.
Vanaf SLC Airport sta je in 45 minuten op de piste!

Rechtstreeks in 10 uur met Delta Air Lines van Amsterdam naar Salt Lake City

Dit winterseizoen vliegt Delta Air Lines dagelijks rechtstreeks van Schiphol naar Salt Lake City International Airport in Utah, de toegangspoort tot wintersport in de Amerikaanse Rocky Mountains. Alle reizen op de website Wintersport Utah zijn inclusief retourticket met Delta Air Lines! Hiermee ligt een wintersport naar de ‘Greatest Snow on Earth’ binnen handbereik.

Inspiratie uit ons blog

Onze partners uit Utah